Aluetoimisto: Asemakatu 22 A, 90100 OULU

Puh. 050 4686 939

| Yhteystiedot

Antti Perttunen on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan hyvä opettaja 2022

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2022 Hyvä opettaja -palkinto luovutettiin Oulussa lauantaina 4.2.2023 OPI 23 -tapahtumassa. Tunnustuksen sai Ammattiopisto Luovin Oulun toimipisteen ammatillinen erityisopettaja Antti Perttunen.

Valinnan teki tällä kertaa Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. Moilanen perusteli valintaansa seuraavasti: ”Antti ”Aake” Perttunen on opettajana taitava kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja löytämään heidän henkilökohtaiset vahvuutensa. Hän käyttää työssään luovia menetelmiä eikä pitäydy pelkästään perinteisissä ratkaisuissa. Hän on innostava esikuva ja työkaveri. Perttuselta onnistuvat sekä haastavien kasvatuksellisten ratkaisujen löytäminen, että yhteisöä yhdistävien ja ilahduttavien tempausten toteuttaminen. Perttunen puolustaa työssään kaikkien oikeutta työhön ja toimeentuloon ja rakentaa näin osallisuutta ja oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa. Yhteiskunta, jossa kaikki ovat mukana, on vahva yhteiskunta. Perttunen vahvistaa työssään ammatillisen koulutuksen arvostusta ja täsmätyöllistettävien asemaa. Perttusen työ on laaja-alaista ja perinteiset rajat ylittävää. Tästä esimerkkinä Luovin käytöstä poistuvien kannettavien tietokoneiden uusiokäyttö vähävaraisten opiskelijoiden työvälineinä. Kannettavien tietokoneiden jakaminen on vaatinut verkostoitumista yli koulurajojen ja yhteistyötä toisen toimijan kanssa. Perttunen on aktiivinen myös vapaa-ajallaan ja toimii esikuvana partiossa.”

Palkinnon luovuttivat Moilasen lisäksi OAJ Kainuun puheenjohtaja Erika Manninen ja OAJ Pohjois-Pohjanmaan puheenjohtaja Ari-Pekka Sirviö.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Hyvä Opettaja -tunnustus on jaettu vuodesta 2000 alkaen. Aluksi tunnustuksen jakoi Oulun lääninhallitus ja myöhemmin Pohjois-Suomen aluehallintovirasto. Vuodesta 2012 alkaen OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueyhdistykset ovat jatkaneet perinnettä ja pyytäneet alueidensa paikallisia jäsenyhdistyksiä nimeämään ehdokkaansa tunnustuspalkinnon saajaksi. Alueyhdistysten valitsema henkilö tekee lopullisen valinnan esikarsinnan jälkeen.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on email
Email