Aluetoimisto: Asemakatu 22 A, 90100 OULU

Puh. 050 4686 939

| Yhteystiedot

Mindfulness opettajan hyvinvoinnin tukena

Lämpimästi tervetuloa neljän mindfulnessin etäkoulutuksen sarjaan eli tietoisen läsnäolon taitojen pariin. Kevätlukukaudella 2022 perehdytään käytännönläheisesti siihen, mitä mindfulness on, miten se voi hyödyttää omaa stressinhallintaa, itsetutkiskelua, keskittymiskykyä ja jaksamista työssä. Jokaisella tunnilla käsitellään harjoituksia ja tekniikoita, joita voi ottaa mukaan oppitunneille ja kotiin henkilökohtaista käyttöä varten.

Ajat                ke 23.2., ti 15.3., to 31.3. ja ti 12.4.          
                          kaikki koulutukset klo 18-19
Paikka           Zoom -etäyhteys
Kouluttaja   Työhyvinvoinnin- ja mindfulnessin ohjaaja Joonatan Jääskeläinen
                            www.avaravalmennus.fi

Ilmoittautuminen kaikkiin neljään etäkoulutukseen tapahtuu alla olevan linkin kautta 21.2.2022 mennessä.
https://ssl.eventilla.com/mindfulness_opettaja
Kaikille ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sekä jokaisen koulutuksen jälkeen tallenne, joka on katsottavissa 60 vuorokautta. Eli jos et pääse juuri kyseisenä ajankohtana mukaan osallistumaan, voit käydä tunnit läpi tallenteen kautta sinulle sopivampana ajankohtana.


Alla tarkemmat tuntikuvaukset.

1. Tunti – Mitä on Mindfulness eli tietoisen läsnäolon taidot ke 23.2. klo 18-19
Lyhyt johdanto siihen, mitä mindfulnessilla eli tietoisen läsnäolon taidoilla oikeastaan tarkoitetaan ja mihin sitä voi hyödyntää. Usein mindfulnessia pidetään puhtaasti rentoutustekniikkana tai jonkinlaisena trendikkäänä new age vaikutteita saaneena harrasteena. Tässä johdannossa huomaamme, että todellinen mindfulness on yksinkertaista ja pragmaattista, eikä sisällä erityistä oppi- tai mielipidejärjestelmää osanaan. Mindfulness voi olla läsnä kaikissa elämänhetkissä vaikuttaen mm. keskittymiskykyyn, mielenselkeyteen ja mielentyyneyteen.

2. Tunti – Kehontietoisuus ti 15.3. 18-19
Kehontietoisuus ja kehollistamisen taidot ovat oleellinen ensiaskel mindfulnessissa. Usein oma huomio pyörii mielen tasolla – jatkuvan ajatusvirran hallinnassa. Tämä voi olla hyvin kuormittavaa etenkin jos ajatusvirta on täynnä huolehtimista ja monia erityyppisiä negatiivisia ajatuskulkuja. Tällä tunnilla tutustutaan ja harjoitellaan yksinkertaisia tapoja tuoda huomiota ajatuksesta kehon tasolle ja samalla ehkä löytäen keinoja hallita itseään mm. stressaavissa tilanteissa. Kehollistamisen taidot voivat tuoda myös uusia tapoja olla läsnä tässä hetkessä, vaikka mieli ei varsinaisesti olisikaan yliaktiivinen ja stressaantunut.

3. Tunti – Hengittäminen ja mindfulness to 31.3. 18-19
Hengitykseen liittyvät seikat, vaikuttavat stressitasoon, jännittyneisyyteen ja jaksamiseen. Tällä tunnilla yhdistetään hengitys ja mindfulness-harjoitus sekä tutkitaan muutamia erityisiä hengitystekniikoita, joilla voidaan keskittää mieltä sekä olla paremmin läsnä stressin hetkellä.

4. Tunti – Ajatusten ja tunteiden mindfulness ti 12.4. 18-19
Tällä tunnilla tarkastellaan sitä, miten ajatuksemme ja tulkintamme itsestämme ja ympärillämme tapahtuvista asioista vaikuttaa reagoimiseemme, mielentilaamme ja käytökseemme. Tutustumme siihen, miten omia ajatuksia ja tunteita voidaan käsitellä ja tarkkailla mindfulnessin keinoin, ja pohdimme, voiko ajatuksien vaikutuksesta ”päästää irti”.

 

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on email
Email