OAJ Pohjois-pohjonmaa Facebook

Aluetoimisto: Asemakatu 22 A, 90100 OULU

Puh. 050 468 6939, (08) 371 925
| Yhteystiedot

Pakkolait lopullisesti romukoppaan!

Hallitus on esittänyt kilpailukyvyn parantamiseksi nipun toimia, jotka ovat saaneet ammattijärjestöt ja erityisesti julkisen sektorin työntekijät takajaloilleen. Tämä ns. pakkolakipaketti sisältää selkeitä heikennyksiä työntekijän asemaan ja monet toimista kohdentuisivat erityisesti naisvaltaisille aloille. Esitys sisältää mm. ensimmäisen sairauspäivän palkattomuuden, lomarahojen leikkauksen, julkisen sektorin vuosiloman rajaamisen kuuteen viikkoon sekä loppiaisen ja helatorstain muuttamisen palkattomiksi vapaapäiviksi. Nämä toimet kohdentuvat erityisesti vuosilomalain piirissä oleviin jäseniimme, mutta KT:n halu ja pyrkimys on tasapuolisuuteen vedoten ulottaa työajan pidennys koskemaan myös muita työntekijäryhmiä.

Erityisen kova isku pakkolait olisivat suomalaiselle sopimuskulttuurille ja työntekijöiden oikeuksille. Hallituksen puuttuminen sopimuspolitiikkaan pakkolakien avulla rapauttaisi sopimusjärjestelmää pitkäksi aikaa ja toisi epäluottamuksen ilmapiirin hyvin vahvana koko yhteiskuntaan.

OAJ järjestää alueellamme kolme jäsentilaisuutta, joissa käsitellään tämän hetkistä neuvottelutilannetta ja mahdollisten pakkolakien vaikutuksia. Tilaisuuksien ajankohdat ovat seuraavat: ma 22.2. klo 18.00 Ylivieska, Centria Ammattikorkeakoulu, ti 23.2. klo 18.00 Oulu, Hotelli Eden ja ke 24.2. klo 18.00 Kuusamo, Oivangin lomakartano. Kutsu jäsenille tulee ilmoittautumislinkkeineen oman jäsenyhdistyksen kautta.

Tilaisuudet on tarkoitettu vain OAJ:n jäsenille ja ovat järjestön sisäisiä koulutustilaisuuksia. Paikalla ei saa olla ulkopuolisia eikä tiedotusvälineiden edustajia!

Tervetuloa jäsentilaisuuksiin!

Erkki Eilola, puheenjohtaja

 

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email