Aluetoimisto: Asemakatu 22 A, 90100 OULU

Puh. 050 4686 939

| Yhteystiedot

Poikkeusaikoja

Kesä on takana ja arkinen aherrus jatkuu myös opetusalan työpaikoilla. Yhdistyksissä syksy on aikaa, jolloin laaditaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelmia. OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksessä ensi vuoden toimintaa on jouduttu suunnittelemaan ottaen huomioon poikkeukselliset olosuhteet.

Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistys joutuu muiden yhdistysten tavoin huomioimaan toimintansa suunnittelussa sen, että koronatilanne ei ehkä helpota. Se tarkoittaa etäkokouksia, -koulutuksia ja -tapahtumia sekä valitettavasti joskus myös tapahtumien siirtämisiä tai jopa peruuntumisia. Me alueyhdistyksessä teemme parhaamme, että pystyisimme järjestämään mahdollisimman paljon koulutusta ja tapahtumia eri muodoissa.

OAJ Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistys joutuu huomioimaan ensi vuoden toimintasuunnitelmassaan koronan lisäksi myös toisen merkittävän asian: Yhdistyksen suurin paikallisyhdistys eli Oulun paikallisyhdistys (Opy) päätti helmikuussa erota alueyhdistyksestä 1.1.2021 alkaen.

Tarkkoja perusteluja Opy:n päätökselle alueyhdistys ei ole saanut pyynnöstään huolimatta. Opy:n puheenjohtaja on kyllä listannut perustelut OAJ:n järjestöyksikölle, mutta kieltänyt kertomasta niitä alueyhdistykselle. Alueyhdistyksen on tietysti mahdotonta ratkaista ongelmia, jos se ei saa edes tietää niitä.

Opy:n jäsenille eropäätös tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tulevaisuudessa he eivät voi enää osallistua alueyhdistyksen järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin, joita ovat esimerkiksi laki- ja eläkekoulutukset sekä työhyvinvointiin, liikuntaan ja kulttuuriin liittyvät tapahtumat. Toivottavasti Opy:n jäsenet ovat tietoisia eron vaikutuksista.  5.6.2021 järjestettäviin 10-vuotisjuhliaan viettäviin Karttakepin katkojaisiin haluamme kuitenkin kutsua kaikki Pohjois-Pohjanmaan opettajat, mukaan lukien Opy:n jäsenet.

Oulun paikallisyhdistyksen eropäätös on valitettava myös Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen kannalta. Se on selkeä epäluottamuslause alueyhdistystä kohtaan. Samalla Opy:n kritiikki kohdistuu väistämättä myös alueyhdistyksen hallituksessa istuviin Opy:n omiin edustajiin. Ero vaikuttaa myös alueyhdistyksen talouteen, sillä Opy:n jäsenmäärä on noin 40 % OAJ:n jäsenistä alueella. Alueyhdistyksen on nyt tarkasteltava tulevaa toimintaansa ja talouttaan suurennuslasilla. Suurin häviäjä on kuitenkin pohjoispohjalaisten opettajien yhtenäisyys ja joukkovoima. Hajanaisuus heikentää yhteisiä vaikutusmahdollisuuksiamme.

EDIT 21.9.2020 KLO 16:57: ”OAJ:n järjestöyksikön kanssa käymäni keskustelun johdosta totean, että keskustelua aiheesta pyritään edelleen käymään ja asiaan haetaan sovinnollista ratkaisua.”

Poikkeusoloista huolimatta alueyhdistys toimii tänä syksynä aktiivisesti. Siitä hyvänä esimerkkinä ovat ”Mindfullness työhyvinvoinnin välineenä” -etätyöpajat.  5.10. vietämme maailman opettajien päivää järjestämällä verkossa hauskan tapahtuman. Marraskuussa järjestetään ”Opettajan vastuut ja velvollisuudet” -lakikoulutusta. Lisätietoa kaikista tapahtumista löytyy kotisivuiltamme oajpohjoispohjanmaa.fi.

Voimia ja tsemppiä alkaneeseen syksyyn!

EDIT 3.2.2021: Lisätty maininta, että Karttakepin katkojaisiin ovat tervetulleita myös Opyn jäsenet.

 

Ari-Pekka Sirviö

puheenjohtaja

OAJ Pohjois-Pohjanmaa

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on email
Email