Aluetoimisto: Asemakatu 22 A, 90100 OULU

Puh. 050 4686 939

| Yhteystiedot

Tiina Kumpulainen Pyhäjärveltä on vuoden 2021 Hyvä opettaja

Vuoden hyvä opettaja 2021 on Pyhäjärven Ikosen koulun opettaja Tiina Kumpulainen. Tunnustuksen luovuttivat perjantaina 28.1. OAJ Kainuun puheenjohtaja Erika Mankinen ja OAJ Pohjois-Pohjanmaan puheenjohtaja Ari-Pekka Sirviö.

Tunnustuksen saajan valitsi tänä vuonna kansanedustaja Tuomas Kettunen. Hän perusteli valintaansa vuoden 2021 hyväksi opettajaksi seuraavasti: ”Tiina vaikuttaa taitavalta ja asiansa osaavalta opettajalta, josta sekä oppilaat että opettajat pitävät. Tiina on aktiivinen ja osallistuva. Tiinan tunnit vaikuttavat monipuolisilta, joten uskon oppilaiden viihtyvän tunneilla. Kun tunneilla viihtyy, oppiminenkin on todennäköisempää, kuin tunneilla, jotka ovat tunnista toiseen samanlaisia. Uskon Tiinan olevan helposti lähestyttävä opettaja, mikä antaa mahdollisuuden opettajan ja työkavereiden, sekä oppilaiden yhteistyöhön.”

Hyvän opettajan valinnassa painotetaan vahvaa opettajuutta. Palkinnon arviointikriteereissä korostetaan muun muassa persoonallisuutta, karismaattisuutta, nöyryyttä ja viisautta. Hyvä opettaja osallistuu opetuksen kehittämiseen ja on taitava ja innostava. Hyvällä opettajalla on positiivinen elämänasenne, joka heijastuu oppilaisiin, opettajatovereihin ja koteihin. Hän toteuttaa hyvää yhteistyötä kodin ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Tietysti hyvä opettaja osaa myös kasvattaa ja opettaa.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan Hyvä Opettaja -tunnustus on jaettu vuodesta 2000 alkaen. Aluksi palkinnon jakoi Oulun lääninhallitus ja myöhemmin Pohjois-Suomen aluehallintovirasto. Vuodesta 2012 alkaen OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueyhdistykset ovat jatkaneet perinnettä ja pyytäneet alueidensa paikallisia jäsenyhdistyksiä nimeämään ehdokkaansa tunnustuspalkinnon saajaksi. Alueyhdistysten valitsema henkilö tekee lopullisen valinnan esikarsinnan jälkeen.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on email
Email